10 دلیل برای تعویض دوربین مداربسته آنالوگ به دوربین مداربسته IP
امروزه استفاده از دوربین های مداربسته بسیار گسترش پیدا کرده است. دوربین مداربسته می تواند در منازل شخصی، شرکت ها، کارخانه ها، شهرها و جاده های بین شهری، به حفظ امنیت و نظارت موثر کمک کند. با وجود اینکه در بیشتر کشورهای جهان، دوربین های مداربسته IP جایگزین دوربین های مداربسته آنالوگ شده اند، هنوز بعضی از کاربران در تغییر سیستم قدیمی آنالوگ خود به IP مردد هستند. دغدغه برخی از این افراد، هزینه های اولیه ارتقاء سیستم آنالوگ به IP است و برخی دیگر سیستم های تحت شبکه را بیش از حد پیچیده می دانند، که البته در ادامه توضیح خواهیم داد که چرا هر دو دسته اشتباه می کنند. در این مقاله می خواهیم مزیت ها و برتری های دوربین مداربسته IP را شرح داده و چند دلیل برای ارتقاء دوربین مداربسته آنالوگ به دوربین مداربسته IP را ذکر کنیم.
|
|
Analog Camera |
IP Camera |
انقراض تکنولوژی آنالوگ
با پیشرفت تکنولوژی و ورود دوربین های مداربسته IP مگاپیکسلی به بازار، دوربین های مداربسته آنالوگ به تدریج منقرض می شوند. دلیل آن، کیفیت بالاتر و قیمت رقابتی دوربین های مداربسته IP بوده و مزیت های بیشماری است که دستگاه های ذخیره ساز تحت شبکه (NVR) با خود به ارمغان می آورند. به طور مثال، یکی از این مزیت ها قابلیت RAID است که اطلاعات را در بین چند هارد دیسک پخش کرده و در صورت خراب شدن یک هارد، نسخه های پشتیبان داده در سایر هارد دیسکها وجود داشته و بازیابی می شود.
کیفیت بالای تصاویر دوربین مداربسته IP
در سیستم های آنالوگ امروزی که از DVR به عنوان واسط ضبط استفاده می کنند، تبدیل های آنالوگ به دیجیتال بسیاری صورت می گیرد. کیفیت تصاویر گرفته شده با هر تبدیل بین آنالوگ و دیجیتال و همینطور نسبت به افزایش طول کابل، کم می شود. این در حالیست که در سیستم دیجیتال، تصاویر یکبار دیجیتالی شده و دیگر هیچ تبدیل غیر ضروری صورت نمی گیرد، به همین دلیل کیفیت آن نیز در طول مسیر ارسالی در شبکه افت نمی کند. همچنین به دلیل استفاده از سنسورهای پروگرسیو CMOS در دوربین مداربسته IP، وضوح و شفافیت تصویر دوربین مداربسته IP بسیار بالاتر از دوربین های مداربسته آنالوگ است. بنابراین در هنگام زوم جزئیات بیشتری مشاهده می شود، از این رو تصاویر این دوربین ها برای تشخیص چهره و یا پلاک خوانی کارآیی بیشتری دارد.
نرخ فریم پایین دوربین مداربسته آنالوگ
|
|
Analog Camera |
IP Camera |
نرخ فریم دوربین مداربسته آنالوگ پایین تر از دوربین IP است. بنابراین دوربین های مداربسته آنالوگ برای استفاده در شرایطی که میزان تحرک زیادی در محیط وجود دارد مناسب نیست. در شرایطی مانند خیابان های شلوغ و محیط های پرتردد، تصویر دوربین آنالوگ تار و مبهم به نظر می رسد.
هنگامی که تصویر دوربین های مداربسته آنالوگ بر روی مانیتورهای دیجیتالی Full HD نمایش داده می شود، تاری و نویزهای تصویر برجسته تر می شوند، این مشکل بخصوص زمانیکه ویدئو stop می شود تا فریمی از ویدئو بررسی شود بیشتر خود را نشان می دهد.
قابلیت های هوشمند دوربین مداربسته IP
در صورت وقوع یک حادثه، بررسی ویدئوی دوربین های مداربسته آنالوگ بسیار زمانبر است. زیرا کارکنان حراستی باید ویدئوی چندین روز دوربین ها را با سرعت x4 یا x8 جلو زده و تماشا کنند. دوربین های مداربسته IP از چند طریق می توانند این مشکل را حل کنند. این دوربین ها می تواند برنامه ریزی شده تا فقط هنگامی که یک رخداد خاص اتفاق می افتد، شروع به ضبط کنند. به طور مثال دوربین مداربسته تنها زمانی که فردی به انبار وارد می شود، شروع به ضبط می کند. این قابلیت، حجم ویدئوهای ذخیره شده را کاهش می دهد.
همچنین، ویدئوی دوربین های مداربسته IP براساس رخدادهای اتفاق افتاده دسته بندی می شود. به طور مثال در عصر روز شنبه که سرقتی در طلافروشی اتفاق افتاده، 20 نفر به این محل مراجعه کرده اند. از طریق قابلیت هوشمند "تشخیص چهره" در دوربین مداربسته تحت شبکه، 20 چهره ثبت شده است با کلیک بر روی هر چهره، ویدئوی مرتبط با آن فرد نمایش داده می شود. بنابراین بسیار سریع و آسان می توان ویدئوی رخداد مورد نظر را پیدا کرد.
امنیت بالاتر دوربین مداربسته IP
انتقال تصویر دوربین های مداربسته IP می تواند از راههای مختلفی امن شود. این راهها عبارتند از احراز هویت به وسیله ی نام کاربری و رمز عبور، فیلتر آدرس IP ، احراز هویت با استفاده از پروتکل IEEE 802.1x و رمزگذاری داده با (HTTPS (SSL/TLS. هیچ قابلیت رمزگذاری و یا احراز هویتی در دوربین مداربسته آنالوگ وجود ندارد لذا هر شخص خارجی می تواند از استریم ویدئوها استفاده کند.
ادغام پذیری دوربین مداربسته IP با سیستم های نظارتی و حفاظتی دیگر
دوربین های مداربسته IP به دلیل پشتیبانی از رابط برنامه نویسی نرم افزار (API) و استاندارد ONVIF، امکان ادغام با سایر سیستم ها همانند سیستم های کنترل تردد ، سیستم های اعلام خطر و نرم افزارهای حضور و غیاب و مدیریت سازمانی را دارند. به طور مثال می توان از طریق دستگاه های NVR چراغ ها را از راه دور روشن و یا خاموش کرده و یا گیت ها را باز و بسته کرد. نکته مهم تر اینکه مدیریت و کنترل دوربین های مداربسته IP تنها از طریق یک موبایل و یا تبلت امکانپذیر خواهد بود.
نصب آسان دوربین مداربسته IP
در دوربین مداربسته IP، صدا ، فرمانهای PTZ ، برق و دیگر داده ها از طریق یک کابل شبکه ارسال می شوند و هر تعداد از محصولات ویدئویی می توانند بدون تغییرات اساسی و یا هزینه بر در زیرساخت شبکه به سیستم اضافه شوند. این موضوع در سیستم آنالوگ صدق نمی کند. در دوربین مداربسته آنالوگ یک کابل اختصاصی (کابل کواکس) باید از هر دوربین به محل ضبط/ مشاهده ویدئوها کشیده شود، کابل های جداگانه برای برق رسانی، PTZ و صدا نیز مورد نیاز است، بنابراین هزینه های پیاده سازی و نصب افزایش پیدا می کند.
همچنین، انتقال تصویر وایرلس دوربین های مداربسته IP بسیار آسان است و به راحتی می توان تصویر دوربین های مداربسته بی سیم IP را از طریق آنتن های وایرلس در مسافت های بالای 15 کیلومتر انتقال داد.
از آنجایی که دوربین های مداربسته IP براساس استانداردها و پروتکل های شبکه می باشند می توانند از این تکنولوژی ها در حین رشد بهره بگیرند برای مثال ویدئوها می توانند بر روی سرورهای ثانویه در محلی جداگانه ذخیره شوند و همچنین از ابزارهایی برای توزیع ترافیک شبکه (load sharing) و مدیریت و نگهداری شبکه می توان استفاده کرد که هیچکدام از این قابلیت ها در ویدئو آنالوگ وجود ندارد.
زیرساخت آماده برای دوربین های مداربسته IP
نگاهی به محیط پیرامون خود بیندازید، امروزه شبکه در همه جا وجود دارد. به طور مثال در اکثر منازل شبکه وایرلس وجود دارد، بنابراین تنها کافیست دوربین های بی سیم را به شبکه وایرلس خانگی متصل کنید. و یا در محیط های اداری معمولا کابل های شبکه در سرتاسر ساختمان کشیده شده اند. از همان زیرساخت فعلی می توان برای دوربین های مداربسته IP نیز استفاده کرد. این موضوع باعث صرفه جویی در هزینه های پیاده سازی می شود و روند نصب دوربین های مداربسته IP دوربین ها را به مراتب ساده تر می کند.
همچنین کابل کشی شما نیز ساده تر، مرتب تر و سازمان یافته تر خواهد بود. به طور مثال در یک کارخانه دوربین های هر بخش از پچ پنل به سوئیچ PoE در نزدیک ترین رک متصل می شوند و در نهایت تصاویر از طریق کابل فیبر به رک مرکزی منتقل می شوند. در صورت قطع شدن یکی از اتصالات روند عیب یابی شبکه بسیار ساده تر خواهد بود، همچنین نرم افزارهای متعددی برای مانیتورینگ و نظارت نودهای شبکه وجود دارد.
یک دوربین مداربسته IP به جای چند دوربین آنالوگ
به دلیل رزولوشن بالاتر ، عدم افت کیفیت تصویر در طول ارسال در کابل و برد دید بالاتر دوربین های مداربسته IP، می توان به جای نصب سه یا چهار دوربین مداربسته آنالوگ، تنها با یک دوربین مداربسته IP محوطه وسیعی را پوشش داده و نظارت کرد. بنابراین هزینه کلی پروژه دوربین مداربسته IP پایین تر از دوربین آنالوگ خواهد بود.
به روز رسانی آسان سیستم مداربسته IP
همانطور که پیش تر گفته شد، دوربین های مداربسته آنالوگ در حال منسوخ شدن هستند، بنابراین ارتقا نرم افزاری این دوربین ها یا غیر ممکن بوده و یا بسیار دشوار است. برخلاف دوربین های مداربسته آنالوگ، دوربین های مداربسته IP به طور مداوم توسط تولیدکنندگان این محصولات آزمایش شده و نقاط ضعف و مشکلات نرم افزاری این دوربین ها در نسخه های جدید Firmware برطرف می گردد. به طور مثال دوربین های مداربسته و دستگاه های NVR یونی ویو تنها با یک کلیک از طریق Cloud به روز رسانی می شوند.