همانطور که می دانید دوربین های مداربسته IP پیشرفته دارای پورت ورودی/خروجی آلارم هستند. این پورت ها برای ادغام با سیستم های امنیتی و ضد سرقت کاربرد دارند. کاربر می تواند این پورت ها را به دستگاه هایی همانند حسگر تشخیص حرکت PIR، حسگر درب، حسگر لیزری، کلید اضطراری (push-button) و غیره متصل کند. هدف این مقاله توضیح کاربرد پورت آلارم و نحوه تنظیم و پیکربندی آن در دوربین های مداربسته یونی ویو است.
آلارم (ورودی/خروجی آلارم) را بیشتر بشناسید
ورودی/خروجی آلارم، بسته به نوع دوربین مداربسته، تعداد پین روی بلوک ترمینال دوربین مداربسته و یا چند رشته سیم رنگی است که از طریق آن دوربین مداربسته به دستگاه های خارجی متصل می گردد. ورودی آلارم سیگنال را از دستگاه خارجی دریافت کرده و سپس دوربین مداربسته نسبت به آن سیگنال، واکنش نشان می دهد. به طور مثال، دوربین به رله درب متصل است و با باز شدن درب شروع به ضبط تصاویر می کند. خروجی آلارم، از دوربین مداربسته سیگنال را به دستگاه خارجی می فرستد. به طور مثال دوربین در صورت تشخیص حرکت، آژیر را فعال می کند.
پورت های ورودی/خروجی آلارم علاوه بر دوربین مداربسته، در NVR های برند یونی ویو نیز پشتیبانی می شود. (برای اطلاعات بیشتر به مشخصات فنی محصولات رجوع کنید.)
در حوزه سیستم های نظارتی، پورت ورودی/خروجی آلارم به DI/DO نیز اطلاق می شود که مخفف ورودی/خروجی دیجیتال است.
دستگاه های خارجی که به پورت ورودی آلارم متصل می شوند، عموما سوئیچ (رله)، کلید و یا هر دستگاهیست که توانایی ارسال سیگنال را دارد و دستگاه های خارجی که به پورت خروجی آلارم متصل می شوند می توانند چراغ، آژیر آلارم و یا هر دستگاه دیگری باشد که امکان دریافت داده را دارد.
کاربرد ورودی/خروجی آلارم چیست؟
کاربرد اصلی ورودی/خروجی آلارم، واکنش آنی و خودکار به وقایع، براساس تنظیمات از پیش تعریف شده برای دوربین مداربسته می باشد. دوربین مداربسته براساس این تنظیمات با ارسال فوری پیام هشدار به مرکز مانیتورینگ، از وقوع حوادث جلوگیری خواهد کرد.
1. دوربین مداربسته باکس با پین ورودی/خروجی آلارم
برای اتصال سیم های ورودی/خروجی آلارم به این نوع دوربین ها از کانکتور Anytek استفاده کنید.
2. دوربین های مداربسته بولت و دام با سیم های ورودی/خروجی آلارم
Alarm Out (سیم نارنجی) اتصال دستگاه هایی که به سیگنال واکنش نشان می دهند، همانند چراغ و یا Buzzer (زنگ).
GND گراند
Alarm In (سیم قهوه ای) اتصال دستگاه هایی که سیگنال آلارم تولید می کنند (همانند حسگر در). بعضی از دوربین های مداربسته UNV دارای دو ورودی آلارم هستند.
مثالی از نحوه اتصال
1. اتصال دوربین به گراند با سوئیچ همانند شکل بالا، تنها کافیست با یک سیم Alarm In_1 را از طریق سوئیچ به گراند متصل کنید. با فشار سوئیچ، Alarm In_1 فورا فعال می گردد. برای کار سوئیچ نیازی به باتری خارجی نمی باشد.در این حالت مدار شما می توانند به صورت زیر باشد
Alarm In_1 Switch (Open) گراند
2. اتصال Alarm Out خروجی آلارم به دلیل مصرف کننده بودن ، نیاز به منبع برق دارد. در این حالت مدار شما می توانند به صورت زیر باشد
Alarm Out LED (Load) باتری گراند
3. انجام تنظیمات در منو دوربین/دستگاه در دوربین های مداربسته و NVR های برند Uniview که دارای ورودی/خروجی آلارم هستند، امکان تنظیم آلارم و نوع واکنش به آن وجود دارد. واکنش به آلارم می تواند ارسال ایمیل، شروع ضبط و یا فعال شدن چراغ و یا کنتاکت باشد. در این قسمت نحوه تنظیم آلارم را در اینترفیس وب دوربین مداربسته یونی ویو شرح می دهیم
ابتدا آدرس IP دوربین مداربسته را وارد کنید، بعد از وارد کردن نام کاربری و پسورد دوربین، در نوار سمت چپ گزینه Events را انتخاب کنید.
Alarm Input ورودی آلارم باید طوری تنظیم گردد که دوربین مداربسته نسبت به آن واکنش نشان دهد. ابتدا در قسمت Alarm Input با انتخاب گزینه On آلارم را فعال کنید. نوع آلارم (Alarm Type) به دو حالت N.O و N.C می باشد. N.O مخفف Normally Open و N.Cمخفف Normally Closed است. انتخاب این گزینه وابسته به نوع دستگاه خارجی است. به طور مثال کنتاکت درب مدار N.C است، چرا که در حالت عادی کنتاکت بسته است و هنگامی که درب باز شد آلارم فعال می گردد. اما دستگاه خارجی ای همانند سوئیچی که چراغ را روشن می کند، N.O است. چرا که در حالت عادی مدار متصل نیست (Normally Open) و هنگامی که اتصال برقرار شد (Closed) آلارم فعال می شود.
Trigger Actions نوع واکنش به آلارم را تعیین کنید. به طور مثال در تصویر زیر ستون اول از سمت چپ نوع واکنش آپلود در سرور FTP و یا ارسال ایمیل است. ستون وسط نوع واکنش ارسال سیگنال به خروجی آلارم بوده و ستون سوم نوع واکنش ضبط ویدئو و یا تصویر روی کارت حافظه است.
Plan می توانید جدول زمانبندی را طوری تنظیم کنید که تنها در ساعات خاصی از روز آلارم فعال گردد. 8 وقفه زمانی مختلف را می توان برای دوربین تعیین کرد.
رنگ آبی به معنای فعال بودن و رنگ سفید به معنای عدم فعال بودن آلارم می باشد.
Alarm Out همانطور که در بالا نیز گفته شد، خروجی آلارم می تواند باعث فعالسازی دستگاه خارجی شود. به طور مثال خروجی آلارم می تواند اتصال برق 12 ولت کنتاکت برای باز کردن درب باشد.
تنظیمات همانند Alarm In در دو نوع N.O و N.C است و مدت زمان (Duration) به ثانیه است. مدت زمان تعیین می کند که دستگاه خارجی تا چه مدت فعال باشد.